logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

NOV25

Regionalno finalno takmičenja za najbolju studenstku ideju održano u Privrednoj Komori Srbije u Beogradu

25.11.2015.

Regioanalno finalno takmičenje za najbolju studentsku ideju održano je 23. novembra 2015. godine u Privrednoj komori Srbije u http://www.wbc-inno.kg.ac.rs/pub/gallery/14483638290826_dscn0922.jpgBeogradu. Finalisti su bili 10 timova, pobednici sa 6 lokalnih takmičenja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Oni su prezentovali svoje ideje u formi sedmominutne pič prezentacije. Nakon trominutnog intervjua, članovi žirija ocenili su prezentovane ideje i odabrali one najbolje.   .

Titula pobednika regionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju otišla je timu Green Chemistry sa idejom ,,Proizvodnja esencijalnih i retkih ulja”. Prvi tim dobio je novčanu nagradu u vrednosti od 100.000,00 dinara, obezbeđenu od strane sponzora, Serbia Broadband - srpske kablovske mreže (SBB). U ime kompanije SBB. nagradu je uručila Jovana Lukić, direktor korporativnih komunikacija.

Drugo mesto pripalo je timu Scool dok je treće mesto pripalo timu Creative lab. Nagrade za drugo i treće mesto obezbeđene su od strane univerziteta, partnera WBCInno projekta. U njihovo ime, nagrade (80.000,00 and 60.000,00 dinara respektivno) timovima je uručila Prof. dr Vesna Mandić, koordinator projekta.

Četvrto mesto zauzeo je Energy Saving team koji je dobio nagradu u vrednosti od 40.000,00, dinara obezbeđenu takođe od strane univerziteta, partnera WBCInno projekta.

WBCInno konzorcijum čestita pobednicima i finalistima na odličnim idejama!

Agenda
Lista učesnika
Galerija

Aktuelnosti