logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

JUL10

Održano lokalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu u Kragujevcu

10.07.2015.

Lokalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je 9. jula 2015 na Univerzitetu u Kragujevcu. Finalisti su bili šest timova sa četiri fakulteta Univerziteta u Kragujevcu – Connect, CSL FTN, Fantastična četvorka, Green Chemistry, Unija i Zeba. Oni su predstavili svoje poslovne ideje u vidu sedmo-minutne pitch prezentacije. Posle kratkih intervjua, članovi žirija su dodelili bodove za predstavljane ideje  i tako odabrali tri najbolja tima.

Titulu pobednika lokalnog finalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu u Kragujevcu poneli su članovi tima Green Chemistry sa idejom „Proizvodnja plemenitih i kosmetičkih ulja“. Drugo mesto pripalo je timu Zeba sa idejom „Proizvodnja monoklonskih antitela“, dok je na trećem mestu bila ideja „Interaktivna olovka“ koju je predstavio tim CSL FTN.

Za timove su obezbeđene i vredne nagrade. Prva dva tima su osvojili putovanje na Univerzitet u Grac, u vrednosti od 1.500,00, odnosno 1.000,00 EUR. Tom prilikom će timovi imati priliku da predstave svoje ideje na "StartUp-Spritzer" pred svojim kolegama sa Univerziteta u Gracu, I tako se pripreme za regionalno finale takmičenja.

Treći tim je osvojio robe I novčane nagrade u vrednosti od 40.000,00 RSD koje su obezbedili lokalni sponzori.

Kao pobednici lokalnog takmičenja, prva dva tima (Green Chemistry i Zeba) će predstavljati Univerzitet u Kragujevcu na Regionalnom finalnom takmičenju koje će se održati u septembru u Privrednoj Komori u Beogradu.

Agenda
Lista učesnika
Galerija
 

Aktuelnosti