logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

AUG24

Poseta studenata Tehničkom univerzitetu u Gracu

24.08.2015.

U okviru Takmičenja za najbolju studentsku ideju, studenti Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta Crne Gore posetili su Tehnički univerzitet u Gracu, u periodu od 18.-22. avgusta 2015. U okviru posete, organizovana je obuka za studente u cilju pripreme za regionalno Finale takmičenja koje će se održati u oktobru 2015. godine u Beogradu. Obuka je bila usmerena na detaljna uputstva i preporuke za pripremu prezentacija kao i na tehnike predstavljanja poslovnih ideja, u cilju što uspešnijeg učešća studenata ne samo na regionalnom finalu, već i na ostalim događajima ovog tipa koji slede.

Drugog dana posete, studenti iz Srbije i Crne Gore su imali priliku da sa svojim kolegama iz Austrije, učestvuju na Start-Up Spritzer-u, koji se tradicionalno organizuje jednom mesečno i gde mladi ljudi dobijaju priliku da predstave svoje ideje publici i investitorima. Na Start-Up Spritzer događaju učestvovalo je svih šest timova, koji su prisutnima predstavili svoje ideje kroz dvominutne kratke prezentacije.

Team Idea
Green chemestry Proizvodnja plemenitih i kozmetičkih ulja
ZEBA Proizvodnja dijagnostičkih monoklonskih antitela
Studenti GRID-a Virtual Waiter
Virtual Keepers EasyHome
Team S 3D education
Energy Saving Team Bike charger for your device

Trećeg dana posete, studenti su posetili Naučni Park u Gracu. G. Bernhard Weber koji je zadužen za razvoj poslovnih ideja i savetovanje start-up kompanija, predstavio je studentima aktivnosti Naučnog parka i podršku koju ovaj park pruža studentima i istraživačima u procesu komercijalizacije njihovih ideja, uz osvrt na uspešne priče njegovih stanara. Posle ove posete, za studente je organizovana i poseta Laboratoriji za visoki napon Nikola Tesla.

Agenda
Lista učesnika
Galerija
 

Aktuelnosti