logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

Obaveštenja

Održano nacionalno finale takmičenja u Naučno-tehnološkom parku Beograd

Najbolji timovi sa lokalnih finala održanih na sedam visokoškolskih institucija u Srbiji učestvovalo je na nacionalnom finalu. Učestvovali su sledeći timovi:

1. Alfa i Omega

2. Biznis tim

3. Ekof tajgers

4. ElektricariG3

5. Fantasticna cetvorka

6. Green messenger

7. KSE

8. Rentijeri

9. SuperEdukatori

10. Zoom

Ideje su prezentovane u formi sedmominutne prezentacije, nakon koje su članovi tima odgovarali na pitanja petočlanom žiriju u okviru tri minuta. Žiri je sastavljen od eksperata sa iskustvom u polju inovacija, preduzetništva i komercijalizacije:

Prof. dr Vesna Mandić, IF4TM koordinator, Univerzitet u Kragujevcu

Prof. dr Goran Stojanović, redovni profesor, Univerzitet u Novom Sadu

Danica Mićanović, Privredna komora Srbije

Miloš Došen, Direktor, Tokamak konsalting

Daniela Zlatić-Šutić, Šef, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Na osnovu ocena žirija, timovi su rangirani i najbolja tri su odabrana:

Titulu pobednika Nacionalnog finalnog takmičenja poneo je tim ElektricariG3 sa Univerziteta u Novom Sadu za ideju “Smart Walk”. Nagrada za najbolji tim bila je 150.000 dinara obezbeđena od strane SBB kompanije u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu.

Drugo mesto pripalo je timu Fantastična četvorka sa Univerziteta u Kragujevcu za ideju “Suncem kroz budućnost”. Oni su dobili nagradu u vrednosti od 120.000 dinara obezbeđenu od strane partnerskih institucija Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Beogradu.

Treće mesto osvojio je tim Alfa&Omega sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru sa idejom “Čuvari plaže” za koje su dobili nagradu u vrednosti od 80.000 dinara koju su obezbedili partneri na projektu Univerzitet Metropolitan Beograd i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Agenda
List of participants
Gallery
Report

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano na Univerzitetu u Kragujevcu

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je u Svečanoj sali Rektorata, u petak 6. jula 2018. godine.

Nakon dva kruga recenzije četiri najbolje ideje je odabrano da učestvuje na lokalnom finalu. Ideje su predstavljene sledećim članovima žirija:

  • Prof. dr Vesna Mandić, predsednik žirija (Fakultet inženjerskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Doc. dr Snežana Nestić (Fakultet inženjerskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Vladimir Vukadinović (Centar za transfer tehnologija, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Marija Stojadinović (Razvojni biznis centar, Kragujevac)
  • Nataša Ćirović (Poslovni inkubator tehničkih fakulteta Beograd)

Prema ocenama žirija, tri najbolja tima su bila:

  • Biznis tim sa idejom Studentski e-servis
  • Fantastična četvorka sa idejom Suncem kroz budućnost
  • Virtual Waiters sa idejom Virtual Waiter

Prvoplasirani timovi su dobili kao nagradu studijsku posetu Univerzitetu u Kremsu obezbeđenu iz sredstava IF4TM projekta i to:

Prvoplasirani tim - Studijska poseta za tri člana tima u iznosu od 1500 evra

Drugoplasirani tim - Studijska poseta za dva člana tima u iznosu od 1000 evra

Trećeplasirani tim - Studijska poseta za jednog člana tima u iznosu od 500 evra

Prvoplasirani i drugoplasirani timovi, Biznis tim i Fantastična četvorka, predstavljaće Univerzitet u Kragujevcu na Nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti organizovano do kraja 2018. godine.

 

Univerzitet u Kragujevcu organizuje lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju za 2018. godinu

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu u Kragujevacu biće organizovano 6. jula 2018. godine, u Svecanoj sali Rektorata sa početkom od 11h.

Sedam najbolje plasiranih timova iz druge faze takmičenja će imati priliku da svoje ideje predstave stručnom žiriju kroz sedmominutne pitch prezentacije.

Tri najuspešnija tima će dobiti nagrade, dok će prvoplasirani i drugoplasirani imati priliku da se takmiče sa pobednicima ostalih lokalnih takmičenja na Nacionalnom finalnom takmičenju za najbolju studentsku ideju, koje će se održati u Beogradu.

Agenda

Rezultati 2. kruga ta​kmičenja

Četvrti trening za učesnike takmičenja za najbolju studentsku ideju

30.05.2018.

U okviru takmičenja za najbolju studentsku ideju, četvrti trening za studente organizovan je u Biznis inovacionom centru Kragujevac 30.05.2018. godine. Učesnici treninga su se više upoznali sa elementima uspešne prezentacije, komunikacije i javnog nastupa.

Agenda
Lista učesnika

 

Treći trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

09.05.2018.

U okviru takmičenja za najbolju stuentsku ideju, treći trening za studente je organizovan u Biznis Inovacionom Centru 09. maja 2018. godine.

Tema ovog treninga je bio finansijski aspekt start-up preduzeća i mehanizmi da se podrži razvoj ideja kroz dostupne izvore finansiranja.

Agenda

Lista učesnika

 

Drugi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

26.04.2018.

Trening pod nazivom ,,Validacija poslovnog modela‚‚ je drugi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da nadograde svoja znanja na konceptima biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela primenjenog na njihovim biznis idejama kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

Lista učesnika
Galerija

 

Prvi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

12.04.2018.

Kao deo takmičenja za najbolju studentsku ideju, prvi trening za studente Univerziteta u Kragujevcu organitovan je u Biznis inovacionom centru 11.04.2018. godine.

Trening pod nazivom ,,Razvoj poslovnog modela‚‚ je prvi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da steknu znanja na konceptu biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela koji će biti primenjeni na njihove biznis ideje, kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

Lista učesnika