logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

Takmičenje za najbolju studentsku ideju

Video prezentacije sa lokalnog finala

 

Briga o starim licima - FOX

Digitalni štap za slepe osobe - Piece of puzzle

GRAPES - Enologičari

Hotel za pse - DogLand

Kompostiranje - Ecobase team

Pametna narukvica - Smart hydration

Povećavanje popularnosti - Popularity Wolves 

PUTEM OSMEHA - Dream team

 

 

 

 

One-minute idea presetnations

 

Briga o starim licima - FOX

Digitalni štap za slepe osobe - Piece of puzzle

GRAPES - Enologičari

Hotel za pse - DogLand

Kompostiranje - Ecobase team

Pametna narukvica - Smart hydration

Povećavanje popularnosti - Popularity Wolves

PUTEM OSMEHA - Dream team

Recikliraj pametno - Eco wave

Održano Nacionalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju

 

Nacionalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je 01. decembra 2017. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u okviru Erazmus+ projekta IF4TM. U finalu je učestvovalo jedanaest najboljih timova sa lokalnih takmičenja na sedam visokoškolskih institucija u Srbiji.

Ideje su predstavljene kroz sedmominutne pitch prezentacije, posle čega su takmičari u toku tri minuta pokušali da odgovore na pitanja stručnog žirija. Članovi žirija su bili predstavnici partnerskih institucija koji imaju iskustva na polju inovacija, preduzetništva i komercijalizacije.

Na osnovu ocena žirija, izabrana su tri najbolja tima, i to:

Titulu pobednika Nacionalnog finala za najbolju studentsku ideju 2017. godine poneo je tim Popularity Wolves sa Univerziteta u Kragujevcu za ideju „Povećanje popularnosti“. Nagradu za prvoplasirani tim u iznosu od 150.000 dinara obezbedila je kompanija SBB – Srpske kablovske mreže u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu.

Drugo mesto zauzeo je tim Aqua Team sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru sa idejom za sistem za proizvodnju hrane za domaćinstva. Nagradu u iznosu od 100.000 dinara za drugoplasirani tim su obezbedile parterske institucije na projektu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Trećeplasirani tim bio je tim M^3 sa Univerziteta u Novom Sadu koji je za svoju ideju Body Fit Monitor, osvojio nagradu u iznosu od 75.000 dinara koju su obezbedile partnerske institucije na projektu Beogradski Metropolitan Univerzitet i Viša tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu.

IF4TM projekat i Univerzitet u Kragujevcu čestita pobednicima i svim učesnicima na odličnim idejama i poziva sve studente da se uključe u Takmičenje 2018. godine!

 

 

Takmičenje za najbolju studentsku ideju pokrenuto je u okviru IF4TM projekta kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, i sprovodi se u partnerstvu sa još 17 partnera iz 6 zemalja, a koji finansira Evropska Unija u okviru Erazmus plus programa. Takmičenje se realizuje kroz sedam lokalnih takmičenja u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Zrenjaninu i kroz organizaciju nacionalnog finalnog takmičenja u Privrednoj komori Srbije.

Organizatori takmičenja su visokoškolske ustanove, članice projekta, i to: Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet Metropolitan Beograd i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Suorganizatori Takmičenja su tri biznis inkubatora iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

Pravo učešća na Takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Univerziteta Metropolitan Beograd i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu.

ZVANIČNA FACEBOOK STRANICA TAKMIČENJA