logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

Obaveštenja

Video prezentacije sa lokalnog finala

 

Briga o starim licima - FOX

Digitalni štap za slepe osobe - Piece of puzzle

GRAPES - Enologičari

Hotel za pse - DogLand

Kompostiranje - Ecobase team

Pametna narukvica - Smart hydration

Povećavanje popularnosti - Popularity Wolves 

PUTEM OSMEHA - Dream team

 

 

 

 

One-minute idea presetnations

 

Briga o starim licima - FOX

Digitalni štap za slepe osobe - Piece of puzzle

GRAPES - Enologičari

Hotel za pse - DogLand

Kompostiranje - Ecobase team

Pametna narukvica - Smart hydration

Povećavanje popularnosti - Popularity Wolves

PUTEM OSMEHA - Dream team

Recikliraj pametno - Eco wave

 

 

 

 

 

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano na Univerzitetu u Kragujevcu

 

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je na Univerzitetu u Kragujevcu u petak 07. jula 2017. godine. Od šesnaest ideja prikupljenih u okviru Takmičenja u fazi prijave, deset je prošlo u drugi krug. Nakon ocenjivanja njihovih biznis planova i video materijala, osam najboljih ideja je odabrano da učestvuje na lokalnom finalu. Ideje su predstavljene sledećim članovima žirija:

 • Prof. dr Vesna Mandić, predsednik žirija (Univerzitet u Kragujevcu)
 • Prof. dr Miladin Kostić (Državni univerzitet u Novom Pazaru)
 • G. Vladimir Vukadinović (Univerzitet u Kragujevcu)
 • G. Marko Vujnović (Biznis Inovacioni Centar Kragujevac)
 • G. Vladimir Radovanović (Privredna komora Srbije)

Prema ocenama žirija, tri najbolja tima su bila:

 • Popularity Wolves sa idejom Povećanje popularnosti
 • Dream Team sa idejom Putem osmeha
 • Piece of Puzzle sa idejom Digitalni štap

Najbolji timovi su dobili nagrade obezbeđene od strane IF4TM projekta (studijska poseta Univerzitetu u Mariboru za članove tima) i kompanije Computers (tableti).
Prva dva tima, Popularity Wolves i Dream Team, predstavljaće Univerzitet u Kragujevcu na Nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti održano krajem leta 2017. godine u Beogradu u Privrednoj komori Srbije.  

Agenda
Lista učesnika
Galerija


 

 

 

 

 

 

Univerzitet u Kragujevcu organizuje lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju biće organizovano na Univerzitetu u Kragujevcu 7. jula 2017. godine.

Osam najbolje plasiranih timova iz druge faze takmičenja će imati priliku da svoje ideje predstave stručnom žiriju u obliku sedmominutnih pitch prezentacija.

Tri najbolje ocenjene ideje će biti nagrađene, dok će prvoplasirani i drugoplasirani timovi imati priliku da se takmiče sa pobednicima ostalih lokalnih takmičenja na Nacionalnom finalnom takmičenju za najbolju studentsku ideju, koje će se održati u Beogradu.

Agenda

 

 

 

 

 

REZULTATI 2. KRUGA TAKMIČENJA

 

 

 

 

 

 

Četvrti trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

U okviru Takmičenja za najbolju studentsku ideju, četvrti trening za studente je organizovan u Biznis Inovacionom Centru Kragujevac 25. maja 2017. godine.
Učesnici su naučili više o elementma uspešne prezentacije, komunikacije i javnog nastupa. 

 

 

 

 

Treći trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

U okviru takmičenja za najbolju stuentsku ideju, treći trening za studente je organizovan u Biznis Inovacionom Centru 18. maja 2017. godine.

Tema ovog treninga je bio finansijski aspekt start-up preduzeća i mehanizmi da se podrži razvoj ideja kroz dostupne izvore finansiranja. 

 

 

 

 

Drugi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

Trening pod nazivom ,,Validacija poslovnog modela‚‚ je drugi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da nadograde svoja znanja na konceptima biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela primenjenog na njihovim biznis idejama kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

 

 

 

 

 

Prvi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

Kao deo takmičenja za najbolju studentsku ideju, prvi trening za studente Univerziteta u Kragujevcu organizovano je u Biznis Inovacionom Centru Kragujevac 05. maja 2017. godine.

Trening pod nazivom ,,Razvoj poslovnog modela‚‚ je prvi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da steknu znanja na konceptu biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela koji će biti primenjeni na njihove biznis ideje, kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

 

 

 

 

 

 

 

Šest timova sa Takmičenja za najbolju studentsku ideju učestvovala su na ,,Privrednom forumu mladih 2017``

Treća petodnevna konferencija mladih preduzetnika pod nazivom ,,Privredni forum mladih`` organizovan je na Avali kod Beograda. Konferencija je organizovana od strane Privrednog foruma mladih u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Na ovogodišnjoj konferenciji okupilo se 30 inovativnih timova iz cele Srbije koji su tokom petodnevnog programa imali mogućnost da rade sa mentorima ekspertima iz oblasti marketinga, prodaje, finansiranja, zakona, razvoja biznis planova itd. Oni su takođe upoznali najuspešnije srpske kompanije koje su podelile svoje iskustvo dobijeno na njihovom putu ka uspehu.

Imajući istu misiju podsticanja mladih preduzetnika i kreativnosti, predstavnici IF4TM prjekta inicirali su saradnju sa Privrednim forumom mladih koji je rezultirao učešćem šesti timova sa IF4TM Takmičenja za najbolju studentsku ideju. Dvanaest studenata Univerziteta u Kragujevcu učestvovalo je na forumu i predstavilo svoje poslovne ideje:

 • Clay
 • Popularity Wolves
 • Haron
 • Mekani PVC
 • Smart hydration
 • Dream team

Nakon petodnevnog intenzivnog treninga, oni su predstavili svoje ideje ispred žirija koji su odabrali onu najbolju i proglasili je pobednikom ovogodišnje Konferencije.

Cilj ove Konferencije je bio okupiti mlade ljude sa poslovnim idejama i voditi ih kroz preduzetničke treninge u cilju omogućavanja da steknu veštine neophodne za pokretanje sopstvenog biznisa i ohrabriti ih da slede svoje ideje.

   

   

   

 

 

 

 

Ideje koje su prošle administrativnu proveru

 

 

 

Dva informativna dana za Takmičenje za najbolju studentsku ideju održana su na Univerzitetu u Kragujevcu

Takmičenje za najbolju studentsku ideju je pokrenuto 15. februara 2017. godine na sedam visokoškolskih ustanova u Srbiji, među kojima je i Univerzitet u Kragujevcu. Pored ostalih aktivnost vezanih za promociju Takmičenja, tim sa Univerziteta u Kragujevcu je organizovao dva informatina dana i to na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu 7. marta 2017. godine i na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu 8. marta 2017. godine. Svrha informativnih dana bila je da se studenti informišu u vezi Takmičenja, pravilima za prijavljivanje, fazama evaluacije, nagradama itd.

Pobednici prethodnog Takmičenja za najbolju studentsku ideju su takođe prezentovali i podelili njihova iskustva sa sadašnjim takmičarima o benefitima koje su dobili učešćem na prethodnom takmičenju. 

 

 

 

 

 
 
 
 

Od sada i zvanična fejsbuk stranica takmičenja!

ZVANIČNA STRANICA TAKMIČENJA ZA NAJBOLJU STUDENTSKU IDEJU

 

 

 

 

POKRENUTO JE TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU STUDENTSKU IDEJU!!!