logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu

CTC UNIKG tempus
Serbian English

Takmičenje za najbolju studentsku ideju

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano na Univerzitetu u Kragujevcu

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je u Svečanoj sali Rektorata, u petak 6. jula 2018. godine.

Nakon dva kruga recenzije četiri najbolje ideje je odabrano da učestvuje na lokalnom finalu. Ideje su predstavljene sledećim članovima žirija:

  • Prof. dr Vesna Mandić, predsednik žirija (Fakultet inženjerskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Doc. dr Snežana Nestić (Fakultet inženjerskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Vladimir Vukadinović (Centar za transfer tehnologija, Univerzitet u Kragujevcu)
  • Marija Stojadinović (Razvojni biznis centar, Kragujevac)
  • Nataša Ćirović (Poslovni inkubator tehničkih fakulteta Beograd)

Prema ocenama žirija, tri najbolja tima su bila:

  • Biznis tim sa idejom Studentski e-servis
  • Fantastična četvorka sa idejom Suncem kroz budućnost
  • Virtual Waiters sa idejom Virtual Waiter

Prvoplasirani timovi su dobili kao nagradu studijsku posetu Univerzitetu u Kremsu obezbeđenu iz sredstava IF4TM projekta i to:

Prvoplasirani tim - Studijska poseta za tri člana tima u iznosu od 1500 evra

Drugoplasirani tim - Studijska poseta za dva člana tima u iznosu od 1000 evra

Trećeplasirani tim - Studijska poseta za jednog člana tima u iznosu od 500 evra

Prvoplasirani i drugoplasirani timovi, Biznis tim i Fantastična četvorka, predstavljaće Univerzitet u Kragujevcu na Nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti organizovano do kraja 2018. godine.

 

Univerzitet u Kragujevcu organizuje lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju za 2018. godinu

Lokalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu u Kragujevacu biće organizovano 6. jula 2018. godine, u Svecanoj sali Rektorata sa početkom od 11h.

Sedam najbolje plasiranih timova iz druge faze takmičenja će imati priliku da svoje ideje predstave stručnom žiriju kroz sedmominutne pitch prezentacije.

Tri najuspešnija tima će dobiti nagrade, dok će prvoplasirani i drugoplasirani imati priliku da se takmiče sa pobednicima ostalih lokalnih takmičenja na Nacionalnom finalnom takmičenju za najbolju studentsku ideju, koje će se održati u Beogradu.

Agenda

Rezultati 2. kruga ta​kmičenja

 

Treći trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

U okviru takmičenja za najbolju stuentsku ideju, treći trening za studente je organizovan u Biznis Inovacionom Centru 09. maja 2018. godine.

Tema ovog treninga je bio finansijski aspekt start-up preduzeća i mehanizmi da se podrži razvoj ideja kroz dostupne izvore finansiranja.

Agenda 
Lista učesnika

 

 

Drugi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

26.04.2018.

Trening pod nazivom ,,Validacija poslovnog modela‚‚ je drugi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da nadograde svoja znanja na konceptima biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela primenjenog na njihovim biznis idejama kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

Lista učesnika
Galerija

 

 

Prvi trening za takmičare na takmičenju za najbolju studentsku ideju

12.04.2018.

Kao deo takmičenja za najbolju studentsku ideju, prvi trening za studente Univerziteta u Kragujevcu organitovan je u Biznis inovacionom centru 11.04.2018. godine.

Trening pod nazivom ,,Razvoj poslovnog modela‚‚ je prvi od četiri modula za takmičare na Takmičenju gde su studenti imali priliku da steknu znanja na konceptu biznis modela baziranog na kanvas metodi. Oni su bili uključeni u elemente biznis modela koji će biti primenjeni na njihove biznis ideje, kao npr. konkurentska vrednost, tržište, odnosi sa potrošačima, resursi itd.

Lista učesnika

Lista ideja i timova sa Univerziteta u Kragujevcu koji su prošli u drugi krug takmičenja

Takmičenje za najbolju studentsku ideju pokrenuto je u okviru IF4TM projekta kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, i sprovodi se u partnerstvu sa još 17 partnera iz 6 zemalja, a koji finansira Evropska Unija u okviru Erazmus plus programa. Takmičenje se realizuje kroz sedam lokalnih takmičenja u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Zrenjaninu i kroz organizaciju nacionalnog finalnog takmičenja u Privrednoj komori Srbije.

Organizatori takmičenja su visokoškolske ustanove, članice projekta, i to: Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet Metropolitan Beograd i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Suorganizatori Takmičenja su tri biznis inkubatora iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

Pravo učešća na Takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Univerziteta Metropolitan Beograd i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu.

_ _

 

ZVANIČNA FACEBOOK STRANICA TAKMIČENJA